Свиването на паричната политика увеличава непропорционално отделянето на хора с ниски доходи. Това

...
Свиването на паричната политика увеличава непропорционално отделянето на хора с ниски доходи.
Това
Коментари Харесай

Икономист: Броят на хората с ниски заплати нараства драстично

Свиването на паричната политика увеличава непропорционално отделянето на хора с ниски приходи.
Това сподели Екатерина Шабалина, икономист от " Гьоте университет Франкфурт " на днешната полемика на тематика " Парична политика и неравноправие в заплатите ", която е част от първата годишна конференция, проведена от Съвета за стопански разбори взаимно с Министерския съвет, Софийския университет " Св. Климент Охридски ", Стопанския факултет на университета и Европейската икономическа асоциация през днешния ден в СУ. 
Броят на хората с ниски заплати нараства фрапантно, отчете още Шабалина и изясни, че това съразмерно въздейства и върху търсенето и интереса към работни места. По нейни думи каналът за трудова подвижност зависи от заетостта и размера на месечните приходи по места. 
Намаляването на заплатите и благосъстоянията провокира спад във функционалността на цената и затова вероятностите за преход към браншовете с ниски приходи понижават, изясни още Шабалина.
Виктор Маринков, икономист от Оксфордския университет, сподели, че проучването на смисъла на упованията, лимитираната рационалност и непълните познания изясняват разбирането на макроикономическите феномени в обособените райони.
" Фокусът е върху разликите в продуктивността и фирмената динамика сред обособените страни и смисъла на взаимното допълнение на технологиите и уменията, което играе голяма роля за развиването на всяка страна ", изясни Маринков. " Въпреки че моите пробни проучвания наподобяват несвързани, виждам на работата си върху упованията и отклоненията от рационалността като на главен детайл на бизнес цикъла, до момента в който проучванията ми върху разликите сред обособените страни имат систематичен дълготраен фокус ", сподели още Маринков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР